Het is geschiedenis maand bij SV SABR!

Het is geschiedenis maand bij SV SABR!

De aankomende events staan in het teken van de geschiedenis van de islam. Mohamed vrede zij met hem was een persoon die te horen kreeg dat hij de mensen moest vertellen dat God wilde dat alle mensen een beter leven leidden. Een van die dingen was dat de mensen moesten geloven dat er maar één God was. Mohammed deed zijn best de mensen te overtuigen van het geloof. Niet iedereen wilde hem geloven, een kleine groep wel.

De Islam heeft zich sindsdien verspreid over de wereld. Ben jij benieuwd wat er sinds die tijd is gebeurd en wil je samen met Rafiq Dahman (spreker) nog je geschiedenis bijspijkeren, dan is dit het uitgerekende moment!

Deze keer hebben we een 3-delige lessenreeks in de aanbieding. In de maanden april en mei kom je alles te weten over de Islam voor en na de Hijra (emigratie van de islamitische profeet Mohammed en zijn volgelingen van Mekka) én over de formatieve periode van de islam. Dit houdt in de expansie van het kalifaat, stichting van de rechtsscholen en de opkomst van islamitische literatuur.

SV SABR nodigt jou uit om deze historische reis met ons te maken!
Hier enkele praktische informatie (flyer):
Di 18 april: De Islam in Mekka (voor Hijra)
Di 2 mei: De Islam in Medina (na Hijra)
Di 9 mei: De formatieve periode
Locatie: FSW SA049 met inloop om 18:00 uur, vanaf 18:30 t/m 20:30 uur.

Aanmelden (verplicht) via https://goo.gl/forms/zFgyGd5DcAv1A1aw1.

geschiedenis flyer

Comments are closed.