De maakbare mens: zaad- en eiceldonatie en IVF behandelingen

In een korte tijd mogen we opnieuw een mooie samenwerking bekend maken! Sv Avicenna en SV SABR zullen op woensdag 25 mei de lezing ‘De maakbare mens: zaad- en eiceldonatie en IVF-behandelingen’ organiseren.

De huidige medische technologie heeft veel verandering gebracht in de gezondheidssector. De voortplantingsgeneeskunde is hier een goed voorbeeld van. Wat is er tegenwoordig allemaal mogelijk op gebied van voortplanting en wat zegt de islam hierover?

Tijdens de lezing zal Khadija Madani (gynaecologe i.o.), antwoord geven op de eerste vraag. Zij zal zich hierbij met name focussen op de procedures van IVF, zaad- en eiceldonatie. Vervolgens zal Roukayya Oueslati (o.a. docent en onderzoeker bij de Leiden Islam Academie – Leiden University) de behandeling vanuit een islamitisch oogpunt benaderen. Zij zal een licht werpen op de verschillende religieuze opinies en hierbij de verschillende fatwa’s die zijn uitgevaardigd over dit onderwerp bespreken.

Wil je ook (geheel kosteloos) aanwezig zijn bij deze interessante lezing? Meld je dan zo snel mogelijk aan via www.tiny.cc/maakbaremens!

De maakbare mens lezing

Comments are closed.